Vinkkejä hääkuvauksiin

Rakkauden suuri juhla – häät – tulossa. Juhlien ikuistaminen valokuvin on perinteinen ja ihana tapa säilyttää muistot suuresta juhlasta. Kuvaajana voi toimia ammattilainen, mutta myös kuvausta harrastava ystävä tai sukulainen on passeli apu tähän tehtävään. Kokenut ammattilaiskuvaaja tekee kuvaustyön rutiinilla eikä häntä tarvitse ohjeistaa työn suhteen, mutta jos kuvaajana toimii joku lähipiiristä ovat pienet vinkit usein paikallaan jotta kaikki tärkein tulee huomioitua. Kokosimme muutamia Vinkkejä hääkuvauksiin jotta valokuvaaja saisi siitä parhaat mahdolliset palat talteen.

Tutustukaa kuvaajan kanssa

Hyvä valokuvaaja haluaa tavata hääparin ennen hääpäivää. Yhdessä keskustellaan hääparille tärkeistä asioista, juhlapaikasta ja miksi juuri se on valittu, sekä millaista tunnelmaa kuviin halutaan. Onko hääparilla jokin teema tai harrastus mikä halutaan kuvista välittyvän. Koska kuvaaja kulkee jopa valtaosan päivästä hääparin mukana, on hyvä tutustua muutenkin puolin ja toisin jotta yhteistyö sujuu rennosti. Molemminpuolinen luottamus on tärkeää.

Esittäkää kuvaustoiveita maltillisesti etukäteen

Luottakaa kuvaajan ammattitaitoon, hän löytää tilanteisiin joita kannattaa ikuistaa. Tietysti on hyvä esittää toiveita tiettyjen yhteiskuvien suhteen esimerkiksi perheen ja ystävien kanssa, jotta ne tulee varmasti otettua. Samoin jos juhlissa on odotettavissa yllätysmomentteja, on niistä hyvä informoida kuvaajaa jotta hän varmasti tietää olla paikan päällä hetkeä ikuistamassa. Häiden aikataulu tulisi kertoa kuvaajalle, sekä sopia potrettikuvausten aikataulutus jotta kuvaajan on helpompi rytmittää muu kuvaustyö niiden väleihin. Jos on jotain mitä ei halua kuviin ikuistettavan, on siitäkin hyvä infota kuvaajaa. Esimerkiksi syömisen aikana otetut kuvat hyvä kuvaaja jättää kuitenkin ottamatta ilman erillistä toivetta.

Kuvien oton ajoitus

Tärkeimmät kuvat on hyvä ottaa ennen varsinaisen alkoholitarjoilun aloittamista. Tällä vältetään punakat kasvot, lasittuneet silmät ja muuten tahattomat ilmeet ja eleet. Hääpari ja vieraat ovat myös freeseimmillään juhlien alkuvaiheessa, etenkin kuumina kesäpäivinä jolloin viimeistään syömisen ja tanssin aiheuttama hiki saa kasvot kiiltämään, posket punoittamaan ja kravatit vinoon.

Helposti unohtuvia pieniä yksityiskohtia

Muistakaa otattaa kuvia sormuksista, hääkimpusta, kukka-asetelmista, ruokapöydän tarjoiluista, vanhuksista, lapsista. Hääpuvun yksityiskohdat ja kampaus, hääkakun koriste ja lahjapöytä on hyvä myös ikuistaa tarkoin. Ne ovat usein muistoja joita kaipaa jälkikäteen hääkuva-albumeita selatessaan ja myös yllättävän monesta albumista puuttuvat.