Keväällä aurinko alkaa paistamaan valoisammin ja kodeista paljastuu paljon likaisia paikkoja pimeän talven jäljiltä. Kannattaakin keväällä panostaa siivoamiseen ja paikkojen järjestelyyn, jotta kesän aikana voi vain nauttia olostaan pitkän talven jälkeen. 

Pinttyneen lian ja muiden sotkujen siivoaminen saattaa olla hieman hankalaa ja jopa todella ärsyttävää puuhaa. Onneksi on olemassa keinoja ja vinkkejä, joiden avulla siivousurakkaa on mahdollista helpottaa huomattavasti ja mahdollisesti saada parempaa jälkeä aikaiseksi. 

Organisoi siivoaminen

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” on varmasti monesti kuultu fraasi, mutta se pitää monesti paikkaansa. Siivouksen kanssa kannattaakin miettiä mitkä kaikki paikat ovat siivouksen tarpeessa ja mitä pitäisi järjestellä. Tämän jälkeen on hyvä tehdä lista asioista, jotta varmasti kaikki asiat tulevat hoidetuksi. 

Siivoamista voi myös nopeuttaa hoitamalla asioita lomittain. Voit siis vaikka samaan aikaan pestä pyykit ja siivota vaatehuonetta tai vaatekaappeja, kun pyykit eivät ole tiellä ja sillä aikaa kun pyykit kuivuvat, voit siivota vaikka keittiötä. Kun asioita hoitaa limittäin, voit saada urakan nopeammin hoidettua alta pois. 

Siisti viherkasvit kuntoon

Viherkasvit ja kukat ovat saattaneet kärsiä talven kylmyydessä ja pimeydessä, joten nekin kannattaa fiksata kuntoon. Kuolleet ja kuivuneet lehdet kannattaa leikata pois ja kasvi näyttää heti virkeämmältä ja freesimmältä. Terävät Fiskars sakset ovat tehokas työkalu lehtien leikkaamiseen siististi ja kasvia vahingoittamatta. 

Muista desinfioida pinnat aina välillä

Pintojen desinfioiminen on pesun ohella tärkeää. Pelkkä pesu ei välttämättä tuhoa bakteereja ja viruksia. Siksi mahdollisuuksien mukaan kannattaa desinfioida paikat. Isot kattilat ovat loistava apu kuumaa vettä keittäessä desinfioinnin avuksi. Kattiloissa on myös mahdollista desinfioida eri välineitä kuuman veden avulla sekä tehokkaasti, että myrkyttömästi. Esimerkiksi rätti, sieni ja siivousvälineet, jotka kestävät korkeita lämpötiloja on helppo desinfioida varmasti puhtaaksi kuuman veden avulla.