Marimekko on historiansa alusta alkaen onnistunut tekemään omasta designista enemmän kuin muotia ja näistä kuvioista on muodostunut todelline filosofia. Marimekon kuoseja on näkyvillä niin muodissa kuin kodintekstiileissä sekä astioissa. Mutta mikä tekee niistä niin suosittuja ja mikä niissä kiinnostaa uutta sukupolvea aina uudestaan ja uudestaan?

Marimekko on perustettu viisikymmentäluvulla sodan jälkeiseen Suomeen ja se on siitä asti tuonut suosittuja tuotteita suomalaisille sekä niittänyt menestystä ulkomailla kaikilla tuotteillaan.  Myös marimekon astiat ovat todella suosittuja ja niistä ehkä yksi tunnetuimmista on Iittalan kanssa yhteistyössä valmistettu Mariskooli. Kun Mariskooleja myydään alennuksella hyllyt tyhjenevät nopeasti jokaisesta kaupasta. Mariskoolin historiasta löytyy yksi vastaus, miksi myös Marimekon muut astiat ja tuotteet ovat niin suosittuja. 

Mariskoolin syntyminen on jäänyt historian peittoon eikä sen tarinaa ole täysin osattu purkaa mutta Iittalan ja Marimekon yhteistyössä myytävä lisensoitu tuote on ollut markkinoilla pitkään aikaan ja se on myös keräilijöiden havittelema tuote. Mariskoolista on ajan saatossa tullut uusia värejä ja niitä keräilijät keräilevät kokoelmiinsa. Tämä sama kaava toteutuu myös muissa marimekon tuotteissa. Kun uusia tuotteita on vuosien varrella tullut markkinoille on niitä ostettu ja osa niistä on säilynyt ostajien kodeissa hyvässä kunnossa. Nykyisin vanhoista design tuotteista maksetaan korkeita summia ja niiden keräily suosio jatkuu myös edelleen samanlaisen. Tämä on varmasti yksi syy, miksi tuotteet ovat niin suosittuja. 

Toinen syy on varmasti uniikki design  Marimekon värimaailma on ainutlaatuinen ja heidän valmistamat astiat tuovat ylellistä ja kaunista designia jokaisen kotiin. Erilaisia tarjoiluastioita voi käyttää sisustuksessa tai arjessa ne sopivat molempiin. Tämä on varmasti toinen syy miksi ne ovat niin suosittuja. Ei ole väliä haluaako esitelle niitä tai vain käyttää niitä, ne sopivat molempiin ja miellyttävät käyttäjää. Marimekon astioita voi ostaa lähes jokaisesta kaupasta. Helppo tapa on ottaa hotelli Helsinki keskustasta ja kannattaa tutustua Marimekon valikoimaan heidän omassa liikkeessään Helsingin keskustassa, josta löydät varmasti itsellesi haluamasi Marimekon tuotteet.