Taidetta kotiin

Taide on sisustuselementti, joka usein jää monella unohduksiin, kun mietitään, miten kotia voisi parhaiten sisustaa. Taide koetaan usein liian kalliina, jopa elitistisenä keräilykohte

ena ja tavallisista suomalaiskodeista ei arvoteoksia kovin usein löydäkään. Tässä blogipostauksessa jaamme kuitenkin vinkkejä siihen, miten tuot taiteen kotiisi sinulle parhaiten sopivalla tavalla. 

Tee kierroksia gallerioissa

Gallerioissa kiertely on hyvää tekemistä viikonloppuisin, treffeille tai ravintolaillallisen jälkeen, kun tekee mieli kuljeskella kaupungissa. Galleriat ovat usein maksuttomia tiloja eikä niihin tarvitse varata sisäänpääsylle erillistä ajankohtaa. Astu rohkeasti sisälle galleriaan, voit saada uusia elämyksiä taiteen äärellä tai löytää taidetta kotisi seiniä koristamaan! Galleriassa on paikalla usein taiteen asiantuntija tai taiteilija itse, joka kertoo mielellään teosten teemoista ja materiaaleista lisää.

Kokeile taidelainaamoa

Mikäli sinusta tuntuu, että taiteen ostaminen on liian sitoutuvaa, voit kokeilla taiteen lainaamista. Taidelainaamot lainaavat taideteoksia asiakkaille kuukausihintaan, teoksesta ja lainaamosta riippuen. Jos ihastut tauluun tai teokseen, voit ostaa sen itsellesi, tai jos kaipaat tuoretta ilmettä kotiisi, voit vaihtaa uuden taulun lainaamon kattavasta valikoimasta. Taidelainaamot mahdollistavat monelle pääsyn taiteen äärelle silloinkin, kun teoksen ostaminen kotiin tuntuu liian suurelta panostukselta.

Valitse sinulle mieluinen taiteen muoto

On väärä ajatus, että vain kehystetty laatumaalaus on niin sanottua oikeaa taidetta. Taidetta on kaikki, mitä itse koet sellaiseksi! Jos olet innokas reissaamaan maailmalla, voisi vaikkapa tyylikäs maailmankartta juliste olla sinun makuusi sopivaa taidetta. Omat teokset, lasten maalaamat sormivärityöt ja vaikka lehdistä kuvia leikaten ja liimaten tehdyt kollaasityöt ovat taidetta siinä missä suurien ranskalaismaalareiden klassiset öljyväriteoksetkin. Kun katsot taidetta uudesta näkövinkkelistä, löydät kotisi seinälle paljon kaunista kehystettävää!