Ihmiset ovat koristelleet asuinympäristöään koko olemassaolonsa ajan. Nykypäivänä internet tarjoaa huimia mahdollisuuksia kodin sisustukseen ja taidevalintoihin, ja jo pikainen selvitys paljastaa useita online-liikkeitä ja lukemattomia sisustusvinkkejä blogien muodossa. Seinätaiteen valinnassa on hyvä aluksi selvittää, minkä tyyppistä kuvaa on hakemassa, koska seinätaiteen kirjo on valtava, aina maalauksista julisteihin. Tänä päivänä erityisen suosittuja ovat julisteet eli poster -tyyppiset vedokset, usein kehystettyinä. Tässä artikkelissa syvennymme siis löytämään täydelliset julisteet ja sisustusjulisteet kaunistamaan kotia.

Kuvan teema on luonnollisesti toinen hyvin tärkeä seikka sisustustaulun valinnassa, ja kaikki teemat maan ja taivaan väliltä ovat mahdollisia. Toiselle ovat ehkäpä mieleen afrikkalaistyylinen taide, toiselle taas abstrakti nykytaide. Modernia vaiko klassista, siinäpä päivän kysymys. Hyvin usein muu sisustus määrittelee, minkätyyppinen kuva sopii huoneistoon parhaiten. Huomataan, että huonekalut ovat täydellisiä sekä valaistus on kunnossa, huoneisto on vasta maalattu ja remontoitu, mutta jotain puuttuu – jotain tärkeää – juurikin seinille ripustettavat objektit tuovat elävyyttä ja henkeä asuntoon. Lopulta, sinun tulee valita sekä persoonallesi että huoneistoosi, unohtamatta valittua sisustustaulua, sopivat kehykset. Kehyksiä on valittavinasi tuhansia erilaisia, aina moderneista, vaikkapa harjatun teräksen värisistä metallikehyksistä sielukkaisiin puukehyksiin – kehyksen valinnassa ei kannata olla huolimaton! Parhaillaan hyvät kehykset tekevät sisustustaulusta vielä voimakkaamman. On makuasia, valitsetko kehyksien kera lasin vai muovin, joskin lasi on klassinen valinta.

Suosittuja sisustuselementtejä nykypäivänä ovat esimerkiksi hienot valokuvat, jotka on skaalattu julisteelle. Julisteiden tapauksessa on suositeltavaa kehystää vedos lasin kera. Viime aikoina muodissa on ollut, syystäkin, mustavalkoinen vintagetyyli valokuvissa. Mustavalkoinen valokuva on puhutteleva ja koskettava. Tyylilajeista suosituimpia ja useiden mielestä mustavalkoisena uuteen hohtoon heräävät abstraktit kaupunkimiljöökuvat sekä upeat luontokuvat. Myös maalauksia on saatavilla skaalattuina julisteille, käsitelkäämme siis hetki maalaustaidetta. Maalaustaide on yhtä vanhaa kuin ihmiskunta, aina luolamaalauksista moderniin taiteeseen. Maalaukset maalataan kanvaasille pääasiassa joko akryylimaaleilla, öljyväreillä tai vesiväreillä. Maalaukset ovat sisustuselementtinä klassisia ja elegantteja, mutta usein hienoista töistä saa, asiaankuuluvasti, pulittaa sievoisen summan rahaa.

Viimeisenä käsittelemme sisutustarroja. Sisustustarrat ovat uusin ja hyvin suosittu sisustuksen muoto, eikä syyttä, sillä tarroilla saat helposti ja nopeasti hyvinkin tyylikästä jälkeä seinillesi. Sisustustarroja löytyy laidasta laitaan lähes rajattomasti, ja uusia designeja tulee jatkuvasti. Sisustustarrojen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaliin, tarran olisi hyvä olla vinyylipohjainen. Sisustustustarroja, kuten muitakin sisustuselementtejä kauppaavia liikkeitä on netissä kirjavasti.