Tiedätkö, miten sinun kannattaa käyttää mattoja sisustuksessa. Kaikille tämä ei varmasti ole selvää ja mattoja hankitaan tarpeen mukaan. Matoilla voi myös saada paljo aikaan ja niitä voi käyttää sisustus ja sisustuselementteinä. Tietenkin matoissa on kyse aina siitä, mikä itseään kiehtoo ja sen perusteella matto hankitaan. Kerromme kuitenkin tässä, miten voit hyödyntää erilaisia mattoja ja mattotyylejä sisustuksessa. Masku tarjoaa hyvän valikoiman mattoja sisustukseen.

Yksi tärkeä asia on valita juuri oikean kokoinen matto huoneen koon mukaan. Hyvä nyrkkisääntö on, että pieneen huoneeseen ei kannata hankkia liian suurta mattoa ja suureen huoneeseen ei liian suurta mattoa. Valintaa voi helpottaa hahmottamalla matto huoneesta piirrettyyn pohjakuvaan. Pohjakuvan avulla on helppo mitata oikean kokoinen matto huoneeseen. Jos kaupasta ei löydy juuri oikean kokoista mattoa, kannattaa kysyä saako kyseistä tuotetta mittatilauksena. Monet huonekaluliikkeet mahdollistavat mittatilausmattojen hankinnan. 

Suorakulmion muotoiseen huoneeseen sopii hyvin suorakulmainen matto ja muodoiltaan epätavalliseen huoneeseen sopii esimerkiksi pyöreä matto. On myös tärkeää miettiä maton väriä. Riippuen lattian väristä on maton sovittava sen värimaailmaan hyvin. Täysin erivärinen matto voi luoda hyvin epäsopivan kuvan huoneeseen, koska matto ottaa yleensä suuren pinta-alan huoneesta sen sointuminen huoneen ja lattian väreihin on tärkeää. Mattojen kanssa voi myös olla luova. Nykyään on tarjolla erilaisista materiaaleista tehtyjä mattoja. Jos haluat olla ekologinen voit hankkia täysin luonnollisista materiaaleista tehdyn maton. Tällaiset materiaalit soveltuvat myös monesti ulkomatoiksi ja ne kestävät hyvin eri sääolosuhteita. Mattoa hankittaessa on siis tärkeä luottaa omiin mieltymyksiin mutta liian luovat valinnat voivat tehdä sisustuksesta kaoottisen, joten testaa ja kokeile, ennen kuin teet päätöksen maton hankinnasta.