Emme ehkä tule monesti ajatelleeksi, että makuuhuoneessa vietämme suurimman osa elämästämme. Tämä näkyy usein makuuhuoneen sisustuksessa, joka jää helposti hyvin yksinkertaiseksi. Tosiasiassa makuuhuoneen sisustuksessa on paljon merkitystä esimerkiksi unen laatuun ja siihen, miten viihdymme siellä. Tämän takia kannattaakin makuuhuoneen sisustukseen panostaa hieman enemmän ja luoda siitä itselleen mukava paikka rauhoittua. Kerromme tässä, miten teet omasta makuuhuoneesta elegantin ja nautinnollisen paikan, jossa viihdyt ja saat rauhalliset yöunet.

Makuuhuoneen keskipisteenä on yleensä sänky. Se on myös paikka, jossa pitää haluta nukkua. Tämän takia sängyn somistamiseen on hyvä panostaa kunnolla. Hanki kunnon sängynvarusteet kuten hieno sängynpääty, helmalakana ja päiväpeite sekä lisätyynyjä. Helmalakana tekee sängystä massiivisemman näköisen ja lisätyynyillä ja päiväpeitteellä voi lisätä sängyn houkuttelevuutta lisää. On myös tärkeä panostaa itse sänkyyn ja liinavaatteisiin. Liinavaatteet kannattaa olla puuvillasta tai muusta luonnollisesta hengittävästä materiaalista, jotta nukkuessa ei tule liian kuuma.

Varmista, että makuuhuone on maalattu rauhoittavilla väreillä. Liian räikeät värit eivät sovi makuuhuoneeseen ja tekevät siitä rauhattoman. Värien lisäksi varmista, että saat pidettyä makuuhuoneen tarvittaessa pimeänä. Sen voit tehdä hankkimalla pitkät verhot ikkunan eteen tai ostamalla lisäksi pimennysverhon, jonka saa vedetty koko ikkunan eteen. Pimennysverho auttaa myös pitämään makuuhuoneen viileämpänä kesällä vaikka huoneessa ei olisikaan erillistä jäähdytystä. Muutenkin makuuhuone kannattaa yrittää pitää viileämpänä kuin muut huoneet, koska viileässä saa nukuttua paremmat yöunet. Älä myöskään asenna makuuhuoneeseen mitään turhaa elektroniikka kuten televisio tai muu laitteisto. Sänkyyn mennessä kannattaa ottaa aikaa ja rauhoittua esimerkiksi hämärässä valaistuksessa lukemalla omaa mieli kirjaa. Valmistautumalla kunnolla nukkumiseen voi myös varmistaa onnistuneimmat unet ja heräämme niiden jälkeen pirteämpinä uuteen päivään.