Kodin sisustus ja taideharrastus kulkevat usein käsi kädessä. Molemmat harrastukset kiinnostavat luovia, visuaalisia ihmisiä joilla on silmää kauniille esineille ja arjen luksukselle. Kotia voi sisustaa taiteella lukemattomilla eri tavoilla, vaikka ensimmäisenä mieleen saattaakin tulla perinteise maalaukset ripustettuina seinälle. Taidetta on kuitenkin kaikkialla ympärillämme arkisissakin esineissä.

Moni ei tule miettineeksi, miten paljon taidetta keittiöön mahtuu. Keittiössä käytettävät pinnat, huonekalut ja tarvikkeet on usein muotoiltu niin, että ne ovat sekä käytännöllisiä että visuaalisesti miellyttäviä. Esimerkiksi keittiösuunnittelussa mietitään usein sekä keittiön funktionaalisuutta että sen visuaalista ilmettä: keittiön tulee olla kompakti ja toimiva kokonaisuus, jossa asukkaat haluavat viettää paljon aikaa. Kodin keittiösuunnitteluun apua saa keittiöpalveluista, internetistä tai sisustussuunnittelijalta.

Astiat, tarjoiluastiat ja kattaukseen liittyvät esineet ovat usein myös tärkeä elementti keittiön ilmettä suunnitellessa. Upea le creuset -valurautapata on ikoninen muotoilun klassikko, joka toimi vuosikymmenestä toiseen. Värien käyttöä ei kannata pelätä vaan kokeilla rohkeasti, miten esimerkiksi oranssin punainen pata toimisi omassa keittiössä. Laadukas fiskars on kotimainen tuotemerkki, jonka valikoimista löytyy monen silmää miellyttävää muotoilua, johon suomalaiset luottavat. Laadukkaat astiastot tai aterinsarjat ovat asia, johon kannattaa panostaa, sillä ne kestävät yleensä sukupolvienkin yli. Siksi laadukasta designia kannattaa metsästää keittiöön myös käytettynä, esimerkiksi kirpputoreilta, erilaisilta internetin myyntipaikoilta ja huutokaupoista.

Mahtavaa, jos innostuit tämän artikkelin perusteella sisustamaan keittiötä uusin silmin! Tarvitaan vain ripaus luovuutta ja hieman kokeilunhalua – pian olet loihtinut keittiöösi uuden ilmeen laadukkaasti ja kestävästi. Ideoita keittiöön löydät internetistä ja erilaisista sisustamista käsittelevistä blogeista.