Vanhan ja uuden yhdistäminen sisustuksessa

Moni pitää erilaisten huutokauppojen ja kirpputorien koluamista hauskana ajanvietteenä, mutta itse ostosten teko jää usein vähäiseksi, sillä löytynyttä esinettä ei välttämättä osata sijoittaa oman kodin nykyiseen sisustukseen. Moni sisustaa kotinsa tänä päivänä varsin modernisti, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteivät vanhemmat huonekalut tai koriste-esineet sopisi osaksi kokonaisuutta. Ne tuovat päinvastoin tarkoin valittuina, tuunattuina ja sijoitettuina mukavaa persoonallisuutta kodin ilmeeseen. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä, joiden avulla yhdistät näppärästi uuden ja vanhan sisustuksessasi!

Valitse huolella ja vältä hutiostokset

Tarkastele kotisi nykyistä sisustusta ja pohdi, mitä kodistasi puuttuu tai mitä voisit päivittää. Tarvitsetko esimerkiksi kahvipöytää? Esimerkiksi vanhasta puuovesta saa tuunattua upean pöydän, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Tee lista huonekaluista tai esineistä, jotka haluaisit löytää. Ei haittaa, vaikka juuri sen oikean esineen etsimiseen kuluisi useampikin lauantai kirpputoreja ja huutokauppoja kolutessa – tämä on osa koko prosessin hauskuutta. Toivelista mukanasi keskityt olennaiseen ja muistutat itseäsi aktiivisesti päämäärästäsi, mikä auttaa sinua välttämään jälkeenpäin karvaasti kaduttavat virheostokset.

Tuunaa löytösi sisustukseen sopivaksi

Joskus sattuu niin, että löydät muodoltaan sinua kovasti miellyttävän lipaston, jonka väri on kuitenkin aivan nykyiseen sisustukseesi sopimaton. Sinun ei kuitenkaan kannata jättää muuten täydellistä lipastoa ostamatta vain sen värin takia sillä voit joko maalata sen uudelleen itse tai pestata jonkun tekemään sen puolestasi. Huonekaluja on melkein aina mahdollista tuunata niin, että ne uppoavat paremmin tietyn tyylisiin ja värisiin koteihin. Joskus tuunaaminen menee taas maalaamista pidemmälle ja voit käyttää löytämääsi esinettä aivan toiseen käyttötarkoitukseen, kuin mihin se on alun perin tarkoitettu. Tästä hyvä esimerkki on vaikkapa aiemmin mainitsemamme oven tuunaus kahvipöydäksi.

Ripottele vanhaa uuden sekaan

Miten vanhat huonekalut tai muut esineet kannattaa sitten sijoittaa kodissa? Jos kotisi ilme on muuten moderni, useimmiten paras vaikutelma syntyy ripottelemalla kirpputori- ja huutokauppalöytöjäsi sinne tänne muun sisustuksen lomaan. Ei esimerkiksi kannata pyrkiä ryhmittelemään vanhempia huonekaluja samaan huoneeseen tai nurkkaukseen sillä varjolla, että ne ”sopivat hyvin yhteen”. Tämä eristää ne muusta sisustuksesta, mikä saa ne näyttämään kotiin kuulumattomilta. Sijoita sen sijaan huonetta kohden pari kolme vanhempaa huonekalua, jolloin ne tuovat sisustukseen juuri sitä persoonallista otetta, josta puhuimme aiemmin.

Toivomme, että sait tästä artikkelista inspiraatiota ja käyttökelpoisia vinkkejä vanhan ja uuden yhdistämiseksi sisustuksessasi. Onnistut varmasti, kun lähdet ostoksille laatimasi toivelista taskussasi, ja pidät mielessäsi vinkkimme löytöjesi tuunaamisesta muuhun sisustukseen sopiviksi. Mitä sitten etsitkin tänä syksynä sisustuksesi mausteeksi, toivotamme sinulle rutkasti onnea!