Valmista arkkitehtuurikierroksen päätteeksi maukas ateria

Monelle arkkitehtuurista kiinnostuneelle on tuttu ilmiö, että he tuntuvat vetävän puoleensa samanhenkisiä ihmisiä. Arkkitehtuuri todellakin yhdistää ihmisiä ja sen tiimoilta riittää varmasti paljon puhuttavaa ja monenmoista yhteistä tekemistä. Esimerkki hauskasta viikonloppuaktiviteetista ystäväporukan kesken on kierrellä yhdessä tuumin erilaisia arkkitehtuurikohteita. Ehkäpä voitte tehdä reissun jonkun ystävänne kotiseudulle ja tutustua alueen kiinnostavaan arkkitehtuuriin? Henkilö, jonka kotiseudulle reissu tällä kertaa suuntautuu, voi toimia ystäviensä oppaana ja järjestää päivän päätteeksi herkullisen illallisen, jonka äärellä kaikesta koetusta ja nähdystä on mukava jutella. Voitte kiertää läpi koko kaveriporukan kotipaikkakunnat eri viikonloppuina, sillä jokaisen kotikulmilta löytyy varmasti jotain nähtävää arkkitehtuurin tiimoilta. Arkkitehtuurikierroksen jälkeistä ruokailuakaan ei tarvitse jännittää, sillä tässä postauksessa annamme vinkkejä maukkaan aterian valmistamiseksi helposti valurautapannulla!

Valurautapannu on yksi niistä ruoanlaittovälineistä, jotka ovat olleet vuosikymmenten ajan isovanhempiemme käytössä, mutta jotka ovat sittemmin painuneet ihmisten mielessä unohduksiin modernien teflonpannujen tieltä. Todellisuudessa tukeva valurautapannu päihittää teflonpannut mennen tullen niin kestävyytensä kuin paisto-ominaisuuksiensakin puolesta. Moni ruoanlaiton ammattilainen vannoo valurautapannun nimeen, sillä se on monen mielestä ainoa oikea tapa paistaa esimerkiksi maukkaat naudanlihapihvit. Valurauta antaa ruoalle paistopinnan ja maun, jota modernien paistinpannujen on vaikea jäljitellä. Valurautapannut ovatkin viime vuosina kokeneet uuden tulemisen, sillä ihmiset ovat muistaneet tämän perinteisen välineen monet hyvät ominaisuudet, joista yksi on esimerkiksi se seikka, että pannu on oikein hoidettuna äärimmäisen pitkäikäinen. Valurauta johtaa myös erinomaisesti lämpöä, joten voit surutta käyttää sitä myös vaikkapa piirakoiden paistamiseen uunissa. Esimerkiksi valurautapannulla paistettu omenapiirakka on pohjasta ihanan rapea ja sisältä pehmeä.

Valurautapannu on hyvä valinta myös silloin, kun haluat luoda aterialle rentoa tunnelmaa, sillä pannu voidaan kantaa ruoan kera pöytään sellaisenaan, jolloin jokainen voi koota itselleen mieleisen lautasen sekä ottaa halutessaan helposti lisää. Arkkitehtuurista kiinnostuneet ystäväsi osaavat myös varmasti arvostaa valuraudan karua estetiikkaa, joka on viime vuosina inspiroinut muun muassa monia ruokakuvaajia – valuraudan rustiikkinen rosoisuus näyttää hyvältä monessa eri tyylisessä kattauksessa. Arkkitehtuurikierroksen päätteeksi onkin hauska luoda visuaalisesti kiinnostava kattaus, joka tekee ateriasta mukavan erityisen tuntuisen. Itse tarjoiltavan ruoan ei tarvitse olla monimutkaista valmistaa, sillä valurautapannu tuo niin lihalle kuin juureksillekin runsaasti makua, vaikka et niitä maustaisikaan muuten kuin hyvällä voilla, ripauksella suolaa ja tuoreita yrttejä. Yksinkertaisista kotimaisista aineksista saa käden käänteessä aikaan oikein maittavan aterian, jos vain muistaa valita tuoreita ja laadukkaita aineksia.