Sisusta itse ottamillasi valokuvilla

Sisustuksesta kiinnostuneet ovat usein yleisesti ottaen luovia ihmisiä, jotka pyrkivät toteuttamaan itseään muutenkin kuin oman kotinsa kautta. Moni intohimoinen sisustaja onkin kiinnostunut myös valokuvauksesta, mutta he eivät ole aina tulleet ajatelleeksi omien valokuviensa käyttämistä osana kotinsa sisustusta. Omia valokuvia ei myöskään aina pidetä tarpeeksi hyvinä tai tärkeinä, jotta niitä kehtaisi asetella kodin paraatipaikoille jonkun tunnetun valokuvaajan töiden sijaan. Nykypäivänä amatöörikuvaajillakin on kuitenkin käytössään niin laadukkaita kameroita, että niillä saa pienen harjoittelun jälkeen otettua todella vaikuttaviakin otoksia – eroa ammattilaisen ottamiin kuviin ei välttämättä edes huomaa. Jos valokuvaus on sinulle siis rakas harrastus, miksi et hyödyntäisi sitä kotisi sisustamisessa? Poimi tästä artikkelista vinkit omien kuvaussessioidesi tuotoksilla sisustamiseen.

Internet on tänä päivänä pullollaan erilaisia palveluntarjoajia, joiden avulla voit teettää digitaalisista kuvistasi vaikka minkälaisia kuvatuotteita. Voit esimerkiksi teettää kuvistasi erikokoisia vedoksia haluamallesi paperilaadulle, julisteita tai jopa sisustustapetteja. Jos käytössäsi on laadukas kamera, joka pystyy ottamaan suurella resoluutiolla tarkkoja kuvia, voit teettää kuvistasi valtavia sisustustauluja, jotka ovat näyttäviä katseenvangitsijoita huoneessa kuin huoneessa. Muista, että itse kuvan lisäksi sen kehyksillä on suuri merkitys, mitä tulee taulun sisustusarvoon. Valitse haluamastasi vaikutelmasta riippuen kuvaan ja tilaan sopivat kehykset. Kuvajulisteet sopivat usein parhaiten rennompaan tyyliin, esimerkiksi harrastehuoneeseen. Jos kodistasi löytyy vaikka musiikkihuone, voisi olla hauska idea teettää lempikeikoiltasi ottamistasi kuvista julisteita tilan seiniä koristamaan. Itse otetuissa kuvissa on se hyvä puoli, että ne ovat paitsi kauniita myös tunnearvoltaan aivan toista luokkaa kuin mistä tahansa muualta hankitut kuvat.

Millaisia aiheita sisustustarkoitukseen otettavissa kuvissa pitäisi sitten suosia? Aiheet riippuvat kuvaajasta itsestään, sillä on täysin makuasia, haluaako esimerkiksi kuvien esittävän ylipäänsä mitään vai olevan jopa täysin abstrakteja. Abstraktit valokuvat voivat olla tietyn tyylisiin koteihin paljon sopivampi sisustusvalinta kuin esimerkiksi mahtipontiset kuvat erilaisista vuoristomaisemista viimeisimmältä Euroopan lomalta. Toisiin koteihin taas voi sopia oikein hyvin tunnelmalliset vauvakuvat perheen lapsista tai vanhempien hääkuvat. Jotkut taas suosivat sisustuksessa turvallisen neutraaleja aiheita, kuten vaikka kaupunkeja ja eläimiä. Niin kaupungit kuin eläimetkin ovat suosittuja aiheita varsinkin suurikokoisissa sisustustauluissa, jotka trenditietoiset asettelevat olohuoneen sohvan yläpuolelle tai eteiseen, jossa ne tekevät heti vaikutuksen kaikkiin vierailijoihin. Voit halutessasi muokata valokuvia ennen lopullisen kuvan teetättämistä esimerkiksi jollain kuvankäsittelyohjelmalla, jotta ne sopisivat erityisen hyvin koristamaansa tilaan. Itse otetuista valokuvista saa myös helposti jutun juurta sellaisten kyläilijöiden kanssa, joiden kanssa keskustelu ei tahdo heti lähteä luistamaan.