Pientä nikkarointia kodin yleisimpien ongelmien parissa

Usein elämisen jäljet näkyvät kodissa, kun siellä on tarkoituskin elää ja näitä elämisen jälkiä voi ja kannattaa yrittää korjata ja huoltaa osaamisen mukaan, että jäljet eivät syvene entisestään. Tässä sinulle muutamia pieni vinkkejä, kuinka voit huoltaa tai peittää kodissa näkyviä jälkiä ja miten voit ennaltaehkäistä niiden syntymistä. 

Lattiaan tulee usein jälkiä huonekaluista ja niiden siirtelystä. Huonekalujen jalkojen pohjiin kannattaa asentaa huopatassut. Nämä pienet, helposti asennettavat, yleensä toiselta puolelta valmiiksi liimapinnan omaavat arjen pelastajat saattavat pelastaa lattian edullisesti. Kannattaa siis mieluummin asentaa huonekalujen pohjaan liikaa, kuin liian vähän huopatassuja.

Onko kylpyhuoneessasi tai keittiössä tarvetta ylimääräisille koukuille tai kiinnikkeille? Kannattaa harkita pysyvien kiinnikkeiden sijasta tarralla tai imukupilla kiinnitettäviä ratkaisuja. Näin et tee pysyviä reikiä ja voit tarvittaessa tai halutessa siirtää kiinnikkeen paikkaa. Tämä on edullinen vaihtoehto ja et vahingossakaan tule poranneeksi sähköjohtoon tai vesiputkeen. Näin vältyt isolta harmilta jo etukäteen.

Johtokotelot ovat hyvä vaihtoehto liimalla kiinnitettäviin kiskoihin tai putkiin verrattuna. Näitä kannattaa hyödyntää johtokaaoksen hallitsemisessa ja saat samalla kodin parempaan järjestykseen. Pienetkin ratkaisut voivat tehdä kodista paljon viihtyisämmän.

Väliaikaisratkaisuja helposti

Musta tussi on loistava pelastaja tummien huonekalujen ja kalusteiden naarmujen piilottamisessa. Esimerkiksi tumman värisen TV-Tason tai sängyn pinnan paikkaaminen on helppo, nopea ja halpa keino ehostaa vanhaa pienistä naarmuista. Kannattaa siis kokeilla olisiko pieni ehostaminen parempi vaihtoehto, kuin kokonaan uuden kalusteen ostaminen.

Materiaalista riippuen pieni halkeama seinässä on helppo paikata esimerkiksi maalaamalla tai vaikka laittamalla sen päälle juliste tai tapettia. Jos tekee pienen, väliaikaisen ratkaisun ennen isompaa remonttia, kannattaa muistaa tämän halkeaman olemassaolo, jotta remontoidessa isommin, muistaa tämän isomman paikkauksen tarpeen.