Mitkä asiat tekevät rakennuksista kauniita?

Oletko koskaan miettinyt, että mitkä asiat saavat rakennukset ja talot näyttämään viehättäviltä ja mitkä eivät? Tässä blogissa kerron sinulle joitain ajatuksiani aiheesta.

Kauniit ja rumat rakennukset

Kuten kieli, myös arkkitehtuuri voi olla kaunista tai rumaa. On rakennuksia, jotka vastaavat kauneudellaan tunnetuimpia runoja tai puheita: me herkistymme ja jopa liikutumme katsoessamme niitä. Mutta aivan kuten saatamme pitää yhdestä kuuluisasta kirjailijasta enemmän kuin toisesta, monet suuret rakennukset eivät houkuttele kaikkia. Jotkut saattavat ihailla Parthenonia tai Jeffersonin Monticelloa. Toiset ihailevat enemmän New Yorkin Pyhän Johanneksen katedraalia tai Gaudí’s Sagrada Famíliaa Barcelonassa.

Suurimmalla osalla meistä on myös suosikki aikakautemme. Haluamme ehkä kuvitella itsemme ranskalaisen 1800-luvun huvilan tai englanninkielisen maalaiskylän asukkaina. On myös olemassa niitä ihmisiä, jotka ylistävät tällä hetkellä halveksittuja tyylejä.

Makumme myös yksityiskotien suhteen vaihtelee suuresti. Saatamme pitää Frank Lloyd Wrightin Fallingwater tai Le Corbusierin Villa Savoye taloja esteettisinä, mutta emme välttämättä halua asua niissä. Sen sijaan suosimme ilmeeltään vaatimattomampia ja tavanomaisempia rakenteita, jotka näyttävät meistä parhaimmilta: täydellinen viktoriaaninen Italianate-talo tai Arts & Crafts -mökki.

Tämän kaltaista vaatimatonta, mutta houkuttelevaa kansanarkkitehtuuria voidaan verrata kauniiseen säkeeseen tai suosittuun kappaleeseen varsinkin, kun rakennukset herättävät meissä voimakkaita henkilökohtaisia ​​assosiaatioita. Jos olemme kasvaneet tai olleet jossain talossa onnellisia pidämme rakennusta myös viehättävämpänä. Tämän takia rappeutunut vanha maalaistalo voi näyttää meistä aidosti kauniimmalta kuin suuri ylellinen kartano.

Toivon, että tämän blogitekstin myötä olet enemmän perillä niistä tekijöistä, jotka saavat rakennukset näyttämään kauniimmilta. Jos haluat hankkia elegantteja, kauniita ja laadukkaita keittiövälineitä, jotka ovat saaneet inspiraationsa joistain maailman kauneimmista rakennuksista suuntaa KitchenTime verkkokauppaan.