Miten asuntojen myyntikuviin kannattaa panostaa

Asuntojen myyntikuvat ovat monesti ison työn alla ja tottahan se on, että niihin kannattaa mahdollisuuksien mukaan panostaa. Hyvät myyntikuvat ovat selvästi apuna asunnon myynnin kannalta. Kuitenkaan kuvia ei kannata liikaa ”kiillottaa”, vaan kuvien kannattaa todellakin olla realistisia, elämän makuisia. 

Parhaiten myyvätkin siis realistiset kuvat, joissa tulee selkeästi ilmi millainen asunto todellisuudessa on kyseessä. Asunnon, varsinkin vanhemman sellaisen persoona saa selkeästi tulla ilmi. Vanhempaa miljöötä saatetaan arvostaa aivan eri tavalla, kuin vain pelkkää pelkistettyä ja väreiltään täysin neutraalia uudisrakentamista. 

Laadukkaat kuvat myyvät paremmin

Kuvissa kannattaa panostaa asetelmien lisäksi myös laatuun ja kuvakulmiin. Jos kuvat on otettu miten sattuu, hyvin todennäköisesti potentiaalisesti kiinnostuneet vain sivuuttavat asunnon ilmoituksen helposti. Kuvia kannattaa myös olla runsaasti, muttei liikaa. Kuvien avulla muut ihmiset hahmottavat millainen pohjaratkaisu asunnossa on ja millaisia materiaaleja pinnoissa on käytetty. Jos jostain huoneesta jättää laittamatta kuvia, voi olla että joko kiinnostuneiden määrä on vähäinen tai joudut vastailemaan usein tiedusteluihin kyseisen huoneen osalta ja näin aikaa menee hukkaan.

Kodinomaista tunnelmaa realistisen rennosti

Monesti kodeissa olevat tavarat on syytä käydä lävitse ja jättää kuviin sellaisia esineitä, joiden näkemisestä asunnosta kiinnostuneille tulee kodikas fiilis. Kannattaa siis mieluummin laittaa näkyville kauniit ja monista kodeista löytyvät Iittala lasit, kuin vaikka italialaiset taide-esineet, jotka tuntuvat liian etäiseltä. 

Ei siis haittaa vaikka pöydällä olisi kahvikuppi tai keittiössä roikkuisi koukusta Fiskars sakset. Pieni rosoisuus auttaa hahmottamaan miltä asunto näyttää todellisessa elämässä. Koristele rennosti ja anna arjen näkyä pienesti. Liian etäisesti hienoksi stailatut asunnot ovat omiaan vetämään kiinnostuneita puoleensa, mutta saattaa myös karkottaa oikeasti kiinnostuneita.