Mitä jokaisesta keittiöstä kannattaa löytyä

Keittiöiden varustelutasot vaihtelevat reilusti, mutta yleensä jokaisesta keittiöstä löytyy perusvälineet, joiden avulla ruoanlaitto on sujuvaa. Varsinkin yksiöissä, joissa tilaa on vähemmän, kannattaa panostaa monikäyttöisiin perusvälineisiin, joilla voi säästää reilusti tilaa. 

Varsinkin vedenkeitin ja mikroaaltouuni ovat monikäyttöisiä arjen pelastuksia, joilla voi saada aikaan yllättävän paljon. Laadukas vedenkeitin on nopea tapa saada kuumaa vettä, jolla voi esimerkiksi keittää nopeasti kananmunia tai pikanuudeleita. Vedenkeitin onkin hyvä kulmakivi, jonka varaan keittiön toimintoja rakentaa. Laadukas ja ajattomasti muotoiltu vedenkeitin kestää aikaa ja sopii erinomaisesti moniin eri sisustustyyleihin. 

Laadukkaat lasit kestävät aikaa

Hyvän keittiön tunnusmerkkejä on laadukkaat lasit. Laseja kannattaa olla yleisen käytön lasien lisäksi muutamia erikoislaseja, kuten viinilaseja. Näin voit tarjota vieraillesi juomista sen arvoisista laseista. Hankkimalla kerralla laadukkaat lasit, kuten Iittala viinilasit voit käyttää niitä monessa eri tarkoituksessa ja pitää niitä esillä, eikä niitä tarvitse piilottaa perimmäiseen kaappiin. Ne myös kestävät sekä käsin, että konepesun jolloinka voit huoletta juoda lempijuomiasi. 

Terävät veitset helpottavat ruoanlaittoa

Terävät veitset ovat tärkeä työkalu ruokaa laittaessa. Terävien veitsien avulla onnistuu niin leikkaaminen, kuoriminen, pilkkominen, kuin fileointikin. Hyvien ja laadukkaiden veitsien avulla säästät aikaa, hermoja ja rahaa. Veitsiä tarvitaan moniin eri työvaiheisiin ja laadukkaat veitset kestävät hyvin käytössä. Veitsenteroitin on yksi työkalu, jota kannattaa myös harkita. Näin saat pidennettyä veitsien elinikää ja varmasti terävät veitset käyttöösi, eikä ruoan laittaminen jää niistä kiinni. 

Veitsien lisäksi kannattaa hankkia kunnolliset, laadukkaat ja pitkään kestävät sakset. Saksia tarvitaan keittiössä ja muussa arkielämässä yllättävän monissa eri toiminnoissa. Terävien saksien avulla säästät aikaa ja vaivaa, kun voit käyttää niitä myös ruoanlaiton apuna, kasvisten tai lihan pilkkomisessa tai suikaloimisessa.