Keittiön parhaat kalusteratkaisut

Keittiö on yksi kodin tärkeimpiä huoneita. Sillä on sekä käytännöllinen että esteettinen funktio: keittiössä tulee voida valmistaa ruokaa vaivattomasti ja toisaalta sen tulee olla viihtyisä paikka, jossa voi seurustella perheen ja läheisten kanssa herkullisten aterioiden äärellä. Keittiön sisustuksessa ja kalusteratkaisuja tehdessä kannattaa ehdottomasti pitää mielessä nämä kaksi elementtiä.

Laatikot ja kaapit kuuluvat olennaisena osana toimivaan keittiöön. Monessa keittiössä kaapit on korvattu laatikostoilla, jotka mahdollistavat pääsyn koko laatikon pinta-alalle toisin kuin kaapeissa, joissa takaosaan ulottuminen vaatii usein epäergonomista kurottelua. Yksi suosituista sisustusratkaisuista keittiön kaappien suhteen on nurkkakaappiin asennettava pyörivä säilytysjärjestelmä, jonka avulla saat hyötykäyttöön myös epäkäytännölliset nurkat.

Elektroniikan suhteen keittiössä kannattaa mennä käytettävyys ja ekologisuusluokitus edellä. Keittiön kylmäkalusteet, esimerkiksi jääkaappipakastin on usein kodin energiasyöppö, jonka sähkönkulutusta on syytä tarkkailla. Monissa kylmäkalusteissa onkin nykyään älyominaisuus, joka ilmoittaa omistajalle, jos jääkaapin tai pakastimen lämpötila laskee tai nousee yli ilmoitetun rajan.

Ulkoisen ilmeen kannalta nykyisissä keittiöissä suositaan tasaisia pinta-aloja. Avokaapit ja epäkäytännölliset lokerikot pyritään poistamaan tai vähintäänkin piilottamaan kaappiseinän taakse. Kaappiseinä on yhteneväinen ovikokonaisuus, jonka harmoninen yleisilme piilottaa taakseen kodinkoneiden ovet, kaapistot ja muut tarvikkeet. Keittiösaareke pitää myös pintansa yhtenä trendikkäänä sisustusratkaisuna: ruoan valmistamien yhdessä perheen ja läheisten kanss nähdään yhteisenä tapana viettää aikaa ja ruoanlaiton aikana rupattelu kuuluu olennaisena osana illalliseen. Uusin villitys on aamiaiskaappi: kaappielementissä säilytetään aamiaisella tarvittavia ruoka-aineita ja laitteita, esimerkiksi leivänpaahdinta, espressokonetta, maidonvaahdotinta, paahtoleipiä, hilloja ja niin edelleen. Aamiaiskaappi o kätevä elementti, joka myös nostaa aamiaisen sen ansaitsemalle tasolle.

Lisää inspiroivia postauksia kodin sisustuksesta löydät blogistamme.