Keittiö on kodin sydän

Keittiö on kodin tiloista se, jossa usein käytämme eniten aikaa. Keittiössä vietetään aikaa niin nopeasti jääkaapille piipahdellessa kuin pitkän kaavan kautta iltaa istuessa, jolloin huoneessa saattaa vierähtää tuntikausia yötä myöten. Siksi keittiön sisustusta ja arkkitehtuurisia ratkaisuja ei kannata väheksyä vaan miettiä huolella, mitä kaikkia mahdollisuuksia keittiö voi tarjota sisustuksellisesti.

Tärkeää on pitää keittiö valoisana: valoisa huone on kutsuva ja houkutteleva, ja siellä tekee mieli viettää paljon aikaa. Jos keittiö on pieni, ahdas ja synkkä, ei se houkuta laittamaan ruokaa ja kokkaamaan. Keittiöön kannattaa siis suunnitella tarpeeksi valonlähteitä, niin luonnonvalon kuin keinovalonkin avulla. Valo kannattaa olla sekä suoraa valoa, joka mahdollistaa tarkan työskentelyn, että pehmeää valoa, joka tekee tilasta tunnelmallisen ja miellyttävän.

Keittiö on ennen kaikkea käyttötila, jossa käytettävyys menee sisustusratkaisujen edelle. Liikoihin kompromisseihin ei kannata kuitenkaan tyytyä, sillä myös käyttöesineiden muotoiluun on nykyään panostettu. Värikäs tarjotin voi olla kuin taulu, jos sen kiinnittää seinälle muiden taideteosten keskelle. Upeaa ja näyttävää astiastoa ei kannata piilottaa kaapin perukoille vaan ottaa se käyttöön ja asettaa paraatipaikalle. Upea astiakaappi on samalla vintage aarre ja käytännöllinen huonekalu. Näyttäviä astiastoja löytyy esimerkiksi https://www.kitchentime.fi/ verkkokaupasta: tutustu esimerkiksi Marimekon ajattomiin klassikkoastioihin.

Ei kannata unohtaa siisteyden merkitystä! Keittiössä siivous korostuu, sillä ruoka-aineiden kanssa työskennellessä hygienia on ehdottoman tärkeää. Huoneen siivouksesta kannattaakin pitää huolta, jotta sisustusratkaisut eivät huku sotkun alle ja jotta huone säilyttää houkuttelevuutensa myös jatkossa.