Joululahjaideoita arkkitehtuurista innostuneelle

Joulu on jo melkein täällä, mutta moni miettii vielä kuumeisesti, mitä ostaisi läheisilleen joululahjaksi tänä vuonna. Lahjaidean keksiminen ei ole välttämättä koskaan itsestään selvää, mutta hyvän idean löytäminen tuntuu entistä mutkikkaammalta, kun lahjan saajana on aikuinen. Suurella osalla aikuisista tuntuu jo olevan kaikki tarvittava, ja he voivat aina ostaa itselleen, mitä sitten sattuvatkin haluamaan. Lahjan antajan näkökulmasta on usein mukavinta, jos lahja on tarpeellinen tai erityisen toivottu, mutta aikuisten haluja on usein lapsia hankalampi kartoittaa niin salavihkaisesti, ettei koko lahja-ajatus paljastu heti kättelyssä. Paras mahdollinen tilanne on kuitenkin silloin, kun lahjan saajalla on jokin kiinnostuksen kohde tai intohimo ylitse muiden. Näin lahjan antaja saa ainakin vahvan suunnan lahjan suhteen, mikä tekee lopullisesta valinnasta paljon helpompaa. Tässä postauksessa pohdimmekin erilaisia lahjaideoita arkkitehtuuri-intoilijoille!

Arkkitehtuurista kiinnostuneet pitävät usein tietyistä arkkitehdeistä ja arkkitehtuurisuunnista ylitse muiden, joten kuuntele tarkkaan ystäväsi puheita saadaksesi selville hänen arkkitehtuurimieltymyksensä. On selvää, että kaikki arkkitehtuurista pitävät eivät välttämättä ole kiinnostuneita aivan mistä tahansa arkkitehtuurista, joten pysyttele lahjan saajan mieltymysten rajoissa, kun pohdit lahjaideaa. Kun tiedät, mihin arkkitehtuurin tyylisuuntaan liittyvää lahjaa etsit, voit lähteä katsastamaan esimerkiksi läheisen kirjakaupan tarjontaa. Kirjakaupoista löytyy usein runsain mitoin kiinnostavia lahjoja arkkitehtuurista innostuneille, sillä esimerkiksi kuuluisista arkkitehdeistä löytyy usein joko elämänkertoja tai heidän suunnittelemiaan rakennuksia esitteleviä teoksia. Eri arkkitehtuurityylejä käsittelevät kirjat ovat hyviä lahjaideoita, sillä ne ovat usein sekä kauniita että kiinnostavia lukea.

Kirjojen lisäksi voit antaa läheisellesi lahjaksi arkkitehtuurielämyksiä. Voit esimerkiksi ostaa liput jonkun arkkitehdin työtä esittelevään näyttelyyn, jolloin lahjan saaja voi viettää hauskan päivän mieleisensä arkkitehdin luomuksiin tutustuen. Voit myös järjestää läheisellesi retken johonkin tunnettuun arkkitehtuurikohteeseen, joka voi olla joko kotimaassa tai ulkomailla. Monet Euroopan kaupungit ovat tunnettuja arkkitehtuuristaan, ja niihin on jopa usein saatavilla edullisia lentoja Suomesta. Jos lahjabudjettisi on kuitenkin tällä kertaa hiukan vaatimattomampi, voit silti ilahduttaa oman elämäsi arkkitehtuuri-intoilijaa monilla pienillä lahjoilla. Esimerkiksi erilaiset arkkitehtuuriaiheiset hyötyesineet voivat olla hauskoja lahjaideoita. Voit hankkia vaikka arkkitehtuurikuvilla varustetun vuosikalenterin tai muistikirjan.

Kun olet saanut kaikki joululahjat hankittua, voit keskittyä miettimään, miten tulet laittautumaan joulun kunniaksi. Jouluna on hauska laittaa parhaat päälle illallista varten, joten varmista hyvissä ajoin, ettei h-hetkellä synny asukriisejä. Mieti myös, miten haluat laittaa hiuksesi. Esimerkiksi sinettipidennykset tuovat kampaukseen juhlavaa pituutta ja tuuheutta. Olkoot nimittäin niin joulutyylisi- kuin myös lahjasi täydelliset!