Hotellit hyödyntävät rakennuksensa uniikkia arkkitehtuuria miljöön luomisessa

Monille tulee hotelli sanasta mieleen laatikkomainen rakennus täynnä huoneita tai vaihtoehtoisesti ylelliset huippuhotellit ja niiden loistokas palvelu. Kuitenkin todella moni hotelli on luotu vanhojen, aiemmin muussa käytössä olleiden seinien sisään. Näin saadaan olemassa olevaa historiaa ja miljöötä hyödynnettyä aluetta kunnioittavalla tavalla.  

Esimerkiksi moni hotelli Helsingin keskustassa onkin panostanut julkisivuunsa ja tuonut rakennuksensa ja alueensa historiaa kilpailuetuna. Hotellien asiakkaat ovat entistä vaativampia ja etsivät kokoajan lisää ja enemmän ainutlaatuisia elämyksiä ja kokemuksia. Tässä alueen historian hyödyntäminen onkin todella erottautuva keino, koska hotelleja on paljon hyvin lyhyen matkan päässä toisistaan. 

Uusia hotelleja rakennetaan nopeaan tahtiin

Uusia, moderneja ja vaikuttavia hotelleja rakennetaan niin maailmalla, kuin Suomessa kiivasta tahtia. Modernit hotellit pyrkivät jo suunnitteluvaiheessa luomaan joko ympäristöön täydellisesti sulautuvan, tai juuri päinvastoin, todella hyvin erottautuvan miljöön. Näin saadaan hotellin teemaan ja aiottuun mielikuvaan vahvistusta ja luotua kokonaisvaltainen elämys hotellin asiakkaille. 

Teemahotelli markkinointikeinona

Myös erilaisia teemahotelleja, kuten vanhoista vankiloista, maatiloista tai tehdasrakennuksista, uuteen käyttötarkoitukseen päivitettyjä hotelleja tulee kokoajan lisää markkinoille. Näissä pyritään yleensä hyödyntämään leikkisästi alueen teemaa esimerkiksi vankilan sellejä muistuttavilla hotellihuoneilla, joihin asiakkaat pääsevät yöksi. Elämykset ovatkin nykyaikana entistä suuremmassa roolissa kuluttajien käyttäytymisessä ja näiden hotellien suosio kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi. 

Teemahotelleissa voidaan myös järjestää erilaisia juhlia, kuten syntymäpäiviä tai häitä. Monet haluavatkin järjestää muista eroavia teemajuhlia ja erilaiset, miljööt sopivatkin tähän tarkoitukseen todella hyvin. 1800-luvun teemaan sopivat häät tai vaikka vankilateemaan sopivat syntymäpäivät ovatkin varmasti todella näyttävät ja aivan varmasti muiden juhlista reilusti erottautuvat. Suosittelenkin juhlien järjestäjää reippaasti kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja, löydät varmasti suurenmoisia vaihtoehtoja, joita et osannut odottaa!