Asuntolainalla ainutlaatuinen koti

Oletko kiinnostunut arkkitehtuurista? Haaveiletko ainutlaatuisesta kodista, jollaista ei ole kenelläkään muulla? Sellainen on mahdollista, ja sinäkin voit toteuttaa unelmasi! Palkkaa ammattimainen arkkitehti piirtämään talo puolestasi. Arkkitehdin kanssa työskentely antaa sinulle täydellisen mahdollisuuden olla osana luovaa prosessia. Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää arkkitehdin ammattitaitoa ja näkemystä, jotta saat omat ideasi siirrettyä käytäntöön parhaalla mahdollisella tavalla.

Arkkitehdin työ ei tietenkään ole ilmaista, kuten ei mikään rakennusurakassa. Kun mietit omakotitaloa sijoituksena, se voi kuitenkin olla rahan arvoista. Pankille asuntolainan myöntäminen rakennusprojektiin on nimittäin aina jonkinlainen riski verrattuna kerrostaloasunnon ostamiseen myönnettävään lainaan. Rakennusvaiheessa voi nimittäin sattua ja tapahtua, eikä edullisesti rakennettu pakettitalo aina säilytä arvoaan. Arkkitehdin suunnittelema talo halutulla sijainnilla, ja joka erottuu vielä edukseen naapurustossaan, voi auttaa sinua saamaan paremmat ehdot lainalle. Rakennusprojektissa on monenlaisia kulueriä ja myös monia rahoitusvaihtoehtoja. On parempi laskea kustannukset hieman yläkanttiin, ja sitten yllättyä iloisesti. Lainoja kannattaa aina vertailla huolella. Yksi vaihtoehto on yhdistelylaina, joka takaa sinulle yksinkertaiset maksut ja ehdot.

Sisällytä suunnittelu asuntolainaan

Kun arkkitehti on saanut piirrettyä suunnitelmansa valmiiksi, varsinainen talon rakentaminen voi alkaa. Yksi tapa rakennuttaa talo on projektin hallitseminen itse, niin että palkkaat erikseen kaikki puusepät, sähköasentajat ja putkimiehet. Tämä on varsin suuri urakka. Sen tekeminen itse on kyllä mahdollista, mutta sinun tarvitsee käyttää siihen todella paljon aikaa ja vaivaa.

Jotkut täyden palvelun arkkitehdit tai arkkitehtifirmat voivat huolehtia kaikista niistä asioista, jotka liittyvät talosi rakennusprojektiin. Jos sinulla on tällainen projektiryhmä, unelmiesi talo valmistuu sekä helposti että nopeasti. Jos käyttämäsi arkkitehtifirma sen sijaan ei tarjoa täyttä rakennuspalvelua, sinun täytyy itse ottaa yhteyttä rakennusliikkeeseen. Tämän järjestelyn huono puoli on se, että useimmilla rakennusliikkeillä on myös suurempia töitä, jotka he tavallisesti asettavat etusijalle omakotitalojen kustannuksella.

Kun projekti on suunniteltu huolella yhdessä ammattilaisten kanssa, se pysyy todennäköisemmin aikataulussa ja budjetissa. Tällöin myös lainoittaja suhtautuu talohankkeeseen myötämielisemmin, ja saatat saada edullisemman asuntolainan. Isoin hyöty on tietysti siinä, että että joudu stressaamaan ja saat juuri sellaisen talon kuin haluat. Ja kun mietit, mitä kaikkea rahalla saat, se ei itse asiassa ole lainkaan kallista. Mahdollisuus suunnitella juuri sinun ja perheesi tarpeita ja toiveita vastaava talo on ajan ja rahan arvoinen sijoitus. Kun työskentelet arkkitehdin kanssa, sinun ei tarvitse tyytyä muokkaamaan valmista pakettitaloa saadaksesi sen juuri sellaiseksi kuin haluat. Sen sijaan olet täysin vapaa luomaan oman unelmatalosi aivan alusta asti itse.