Kesä on tullut ja sitä mukaa myös me arkkitehtuurin ystävät kirmaamme lomalaitumille. Arkkitehtuurin ja taiteen ystävä ei kuitenkaan voi sulkea silmiään intohimon kohteeltaan lomallakaan, joten siksi matkakohteemme usein liittyvät upeisiin rakennushistoriallisiin tai -teknisiin kohteisiin tai kulttuurisesti merkittäviin taidekohteisiin. Esittelemme tässä postauksessa joitakin suosikki-ideoitamme Suomen suveen!
Suomalainen design on sekoitus uutta ja vanhaa. Perinteiset, laadukkaat ja kestävät hirsirunkoiset rakennukset ovat saaneet rinnalleen keveyttä ja ilmavuutta pohjoismaisesta designista. Tätä yhdistelmää tullaan ihastelemaan kaukaakin ja se onkin yksi maamme turistivalteista. Hirsirakentamista näkee myös usein mökkikylissä, joita kannattaa tutkailla vesiltä käsin: miltä kuulostaisi arkkitehtuurinen venematka? Talven tullen helppo veneen talvisäilytys nousee ajankohtaiseksi, joten arkkitehtuuritiirailut kannattaa tehdä kesällä.
Helsinki on pakollinen matkakohde jokaiselle funktionaalisen tyylisuunnan ystäville. Vuonna 1938 valmistunut Helsingin Olympiastadion edustaa tyylipuhdasta funktionalismia ja sen ovat suunnitelleet Yrjö Lindegren ja Toivo Jäntti. Stadion onkin funkkiksen ystäville must see -kohde. Funktonalismin suurnimi, Alvar Aalto on tuttu jokaiselle, ja hänen suunnittelemaansa funkkista löytää Helsingistä paljon. Esimerkiksi keskustassa sijaitseva Lasipalatsi on ehdottomasti tutustumisen arvoinen!
Mikäli funkkis on makuusi liian riisuttua, riittää Suomessa myös runsaita ja koristeellisia rakennuskohteita. Turun Ruissalossa on upeita pitsihuviloita, joiden vehreät pihamaat ja koristeelliset ikkunalaudat hurmaavat jokaisen ohikulkijan. Ruissalon saaressa on yli 200 huvilaa ja ne on julistettu suojelukohteiksi. Tee retki Ruissaloon vaikka pyörällä tai vesibussilla ja tutustu uskomattoman vihreään luontoon ja pitsihuviloihin!
Nämä lomavinkit varmasti auttavat sinua, kun suunnittelet unelmiesi lomaa arkkitehtuurin parissa. Lue myös muut postauksemme, joista saat yllättäviä ja mielenkiintoisia vinkkejä ja tietoa liittyen arkkitehtuuriin ja taiteeseen.