Arkkitehtuuri sisältää paljon muotoja ja erilaisia kontrasteja, joiden kuvaaminen on hienoa ja niistä saa otettua hienoja kuvia. Suoria linjoja, pintamateriaaleja ja vaikuttavia muotoja voi kuvata eri kuvakulmista ja arkkitehtuurin kuvaaminen on kuin henkilön muotokuvan ottaminen. On aina tärkeä huomioida arkkitehtuuria kuvattaessa, että rakennusten muodot olivat ne huonoja tai hyviä, on hyvä saada esille, koska arkkitehtuurin kuvaamisessa on kyse kohteesta ei kuvasta.
Kannattaa panostaa siihen, että aloittaa kuvaamisen miettimällä kenelle kuva otetaan ja mitä kuvasta halutaan välittää katsojalle? Kuvaamisen tavoitteita voi olla kohteiden dokumentointi, joka onnistuu kuvaamalla mahdollisimman monta kohdetta kuvausretken aikana. Tällaiseen voi käyttää vaikka Gopro kameraa, joka kulkee kätevästi taskussa. Tacoitteena voi olla myös rakennusten uniikkien ominaisuuksien ja piirteiden kuvaaminen. Arkkitehtuuri valokuvilla voidaan myös tuoda esille yhteiskunnallisia asioita tai niitä voidaan ottaa mainosmielessä. Arkkitehtuurissa on myös paljon symmetriaa, jota hyödyntämällä voidaan kuvassa visualisoida juuri ne tärkeimmät arkkitehtuurin kohdat. On kuitenkin tärkeä pitää tavoite mielessä, niin kuvista tulee onnistuneimpia.
Arkkitehtuurin kuvaaminen on yksi monimutkaisin kuvaamisen kohde ja on myös tärkeä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Se voi olla yksi puhdas linja, joka tekee rakennuksesta kokonaisuuden ja sen vangitseminen on tärkeää. Yksi tärkeä väline kuvaamisessa on jalusta, jotta kamera pysyy täysin paikallaan. Jalustan lisäksi on hyvä saada kamera oikeaan linjaan ja siihen voi käyttää vesivaakaa. Laajojen kuvien ottamiseen on hyvä hankkia laajakuvaobjektiivi, jonka avulla saat koko rakennuksen kuvaan ja sen mittasuhteet tulevat paremmin esille. Huomioi myös linjojen vääristymä. Linjojen vääristymää voi vähentää kuvaamalla kohdetta kauempaa. Tähän voi myös käyttää erityistä tilt/shift objektiivia mutta sen kanssa tulee huomioida, että automaattitarkennukset eivät toimi sen kanssa. Käyttämällä vinkkejä ja harjoittelemalla tulee paremmaksi kuvaajaksi.