Lapsiperheessä taidetta syntyy sellaista vauhtia, että heikompaa hirvittää. Lasten luovuus on huipussaan, ja mikä tahansa nopeasti, lähes kuivuneella tussilla piirretty hutaisu on arvokas taideteos, joka vaatii saada arvoisensa paikan seinältä. Taidetta syntyy niin kovaa vauhtia, että sitä on usein hieman hillittävä. Jaamme parhaat vinkkimme siihen, miten teosten määrää voi hillitä.
Yksi idea on järjestää joka kuukausi taidenäyttely, jossa koko perhe kokoontuu ihastelemaan lasten taideteoksia yhdessä. Tämän happeningin jälkeen teokset voi vähin äänin hävittää, sillä pikkuväen huomio on jo kiinnittynyt seuraavan kuun näyttelyyn. Taidenäyttelyyn voi pukeutua myös tilanteeseen sopivasti: taiteilija maalaustakkiin ja kutsuvieraat parhaimpiinsa. Näyttelyyn tultaessa vieraille voidaan tarjota alkumaljat, esimerkiksi mehua tai limsaa. Taidenäyttely jää takuulla koko perheen mieleen!
Lasten maalaukset voi myös koota yksiin kehyksiin ja luoda seinällesi maksimalistista taidesuuntausta edustavan, jopa hieman kaoottisen teoksen. Sommitelua, värien yhteensopivuutta tai muotokieltä ei tarvitse miettiä, sillä teoksen kuuluukin olla ylitsepursuava. Hyvä vaihtoehto kehyksille voisi olla esimerkiksi valkoiset kehykset 50×50, joihin mahtuu teos ja toinenkin. Alimpia eli vanhimpia taideteoksia voi myös huomaamatta hävittää silloin, kun kehykset alkavat pursuamaan liiaksi.
Sopikaa, että teette koko perheen voimin yhden yhteisen teoksen, joka ripustetaan kunniapaikalle. Teoksen tekemisessä voi käyttää erilaisia tekniikoita, esimerkiksi vesivärejä, puuvärejä, öljyvärejä, lankaa, sormivärejä, höyheniä, mustetta… Voitte tehdä uuden teoksen vaikka jokaisena eri vuodenaikana, jolloin teos on aina ajankohtainen. Toisaalta silloin myös tekemisen viehätys säilyy pitkään.
Näillä vinkeillä saat säädeltyä perheesi taideteosten määrää mutta kuitenkin siten, että lapset kokevat olonsa ja taiteensa arvostetuksi. Kuten tiedämme, taide tarvitsee ympärilleen tilaa, jotta se pääsee nähdyksi ansaitsemallaan tavalla.